fbpx
  • zomerbloeiers-tuinplanten.jpg

dahlia (Dahlia x hortensis Lubega® Power Scarlet)

dahlia (Dahlia-x-hortensis-Lubega®-Power-Scarlet)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: rechtopgroeiend
Bloemkleur: rood
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: bij voorkeur rooien en overwinteren als knolgewas

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

De grote, heldere, volledig dubbele bloemen van Dahlia x hortensis Lubega® Power Scarlet bedekken het hele seizoen de plant. Dahlia's zijn zonaanbidders en voelen zich daarom bijzonder comfortabel op een zonnige locatie. Uitgebloeide bloemen moeten worden verwijderd zodat de dahlia's zich volledig kunnen ontwikkelen. Nieuwe bloemtakken schieten dan snel uit en u kunt de hele zomer van uw dahlia genieten.

Als u op zoek bent naar meer kracht en bloemen voor grotere potten of kuipen, dan is deze Dahlia x hortensis Lubega® Power Scarlet net wat u nodig heeft. Zoals de naam al aangeeft, is deze serie groter en krachtiger, maar behoudt nog steeds de uitstekende vertakking van de originele serie. Hierdoor kan de plant rechtop blijven staan zonder uit te zetten. Grote, gedurfde bloemen verschijnen vanaf het midden van de zomer tot laat in de herfst. Perfect voor grote potten, kuipen en perken. 

Dahlia's zijn eenjarige planten, maar je kunt proberen ze te overwinteren. In de herfst, na de eerste vorst, graaf je de knollen uit en verwijder je alle plantenresten tot 5 cm boven de knol. Laat de knollen enkele dagen drogen in uw garage of tuinhuis. Borstel na het drogen voorzichtig de overtollige grond van de knol en bewaard ze in licht bevochtigd zand of turfmolm. Plaats de knollen op een koele vorstvrije plaats (garage, tuinhuis) om te overwinteren. Controleer de knollen regelmatig. Als ze verschrompeld lijken, bevochtig het substraat lichtjes. Knip eventuele rotte delen weg van de knol om besmetting te vermijden. Van zodra het lente wordt kunt u de knollen opnieuw planten.

Zoekt u naar een leuke maar ook sterke zomerbloeier voor in bloembakken? Voor meer informatie over Dahlia x hortensis lubega power Scarlet bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Deze bijzondere rode Dahlia is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.