fbpx
  • zonnehoed-rudbekia-kopen.jpg
Zoek je een eyecatcher voor in je tuin? Nu in XXL formaat in bloei te koop!  Een “must have” in de cottage-tuin of bloemenborder. Voor de echte zonnehoed liefhebbers zijn er ook zeldzame variëteiten te vinden.
 
XXL-FORMAAT: Onze Echinacea wordt uitsluitend in xxl-formaat aangeboden. Reeds 4 à 5 xxl planten per vierkante meter volstaan. Met onze xxl-planten heb je direct 1 jaar voorsprong in de tuin en kan kort na aanplant al genieten van een bloeiexplosie! Met onze xxl-planten heb je ook minder kans op uitval, uitdroging en bevriezing in de winter.
 
Weinig winterharde tuinbloemen zijn zo stevig en zo lang houdbaar op de plant als de bloemen van de zonnehoed. De plant produceert stevige bloemstelen die heel veel wind verdragen. Plant ze in groepen van 3 naast siergrassen voor een wauw effect! De vlinders en hommels zullen je dankbaar zijn! Echinacea komt oorspronkelijk uit de Noord-Amerikaanse prairies en werd door de indianen gebruikt voor zijn herstellend vermogen. Inmiddels zijn er veel diverse nieuwe soorten en variëteiten.
 
Tip: help uw zonnehoed om langer te leven: Het is aanbevolen om elke 3 jaar de wortelkluit op te graven om de jongere rhizomen rond de kern van de plant te scheiden van de oudere en te herplanten. Laat de jongere delen niet direct bloeien tot een volwaardig wortelgestel is bekomen. Laat de wortelkluit in geen geval verouderen.
 
Standplaats: Zonnehoed is winterhard en komt elk jaar terug. Komt je zonnehoed na de winter niet meer terug dan is het waarschijnlijk te nat geweest. Als de wortels te lang nat staan kan er wortelschade optreden en komt de zonnehoed na de winter slecht of niet helemaal niet meer terug. Plant de Echinacea daarom steeds in een goed doorlaatbare grond in de volle zon. Hij houd van een voedzame goed doorlatende kalkrijke bodem. Dus tijdig wat kalk en compost toedienen. Vraag op onze kwekerij naar de sterkste soorten.