fbpx
  • prairieplanten-kopen.jpg

Een strakke tuin met een haag, gazon en kort gesnoeide planten trekt nauwelijks dieren of insecten aan. Klaar voor duurzaam, onderhoudsarm make-over? Tover je tuin om tot een bruisend biotoop vol bijen, vlinders en andere insecten. Al deze insecten lokken op hun beurt diverse vleermuizen, vogels en amfibieën naar uw nieuwe prairietuin! Ook na de bloei lokken de vele zaaddozen vogels die zaadjes komen pikken.

In de prairietuin creëren we de natuurlijke uitstraling van een steppe of prairiegrasland door vaste planten met grassen te combineren. In de zomer en in het najaar geniet je van de weelderige bloemenexplosie van vaste planten, in de winter van de speelse bewegingen van het gras, dat prachtig met de wind mee beweegt. Kies bij voorkeur de echte Amerikaanse planten zoals Echinacea, Agastache, Baptisia, Verbena, Veronicastrum, Helenium en Rudbeckia

Een prairietuin vraagt niet veel onderhoud! De droogtebestendige grassen en vaste planten wortelen doorgaans diep genoeg zodat er weinig gesproeid of bemest moet worden. Er staan nauwelijks groenblijvende planten in de prairietuin. Tijdens de éénmalige maaibeurt na de winter gaat alles tegen de vlakte.

XXL-FORMAAT: Wist je dat 90% van onze prairie planten in xxl-formaat wordt aangeboden? Van veel van deze soorten volstaan 4 à 5 xxl-planten per vierkante meter. Met xxl-planten heb je direct 1 jaar voorsprong in de tuin en kan kort na aanplant al genieten van een bloeiexplosie! Met xxl-planten heb je ook minder kans op uitval, uitdroging en bevriezing in de winter.