fbpx
  • zomerbloeiers-tuinplanten.jpg

boliviaanse Begonia (Begonia boliviensis La Paz F1 Orange)

boliviaanse Begonia (Begonia-boliviensis-La-Paz-F1-Orange)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: bossige groeiwijze
Bloemkleur: oranje
Bloeimaand: juni, juli, augustus, september, oktober
Streklengte: 40-60 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Vlinderlokkend: ja
Winterhard: nee, binnenshuis of in de veranda overwinteren

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Deze Boliviaanse begonia is perfect voor bedden en potten en groeit weelderig met veel bloemen. Een echte blikvanger in elke aanplant! Een zeer mooie plant met hangende roze bloemen. De stengels van de boliviensis komen voort uit een knolvormige wortelstok en bereiken een hoogte tussen 30 en 40cm. Deze begonia boliviensis heeft veel bloemkracht om ervoor te zorgen dat je roze kleurrijke bloeiende containers hebt van de lente tot de vorst. Ze vertakken zich van nature en vullen snel een container met productieve bloemen die eruit zien als kleurrijke juwelen die tussen de groene bladeren bungelen.

De oranje begonia is een prachtige, van zon tot schaduw liefhebbende bloem en vormt een uitstekende hangmand of terrascontainer. Begonia's zijn continue bloeiers die geen pluk vereisen van uitgebloeide bloemen. Voer regelmatig met een uitgebalanceerde meststof en laat de grond tussen de gietbeurten drogen. Deze gemakkelijk te kweken planten hebben weinig last van plagen waardoor ze ideaal zijn voor de huistuin. Bijen worden door deze bloemen niet aangetrokken dit in tegenstelling met vlinders.

De knollen kunnen in het najaar gerooid worden, snijd de stengels af net boven de knol. Bewaar deze in droog zand of turfmolm gedurende de winter op 4-10°C.

Zoekt u naar Begonia Boliviensis La Paz F1 Orange? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Boliviaanse begonia is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.