blauwe salie (Salvia patens Oceana Blue)

blauwe salie (Salvia-patens-Oceana-Blue)
Photo courtesy of: Syngenta Flowers
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: rechtopgroeiend
Bloemkleur: blauw
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Standplaats: schaduw, half schaduw
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: matig tot -5°C, dus best wat beschermen met droge bladeren
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Salvia patens Oceana Blue is zeer geliefd met zijn koningsblauwe kleur. Tot 60cm rechtopstaande hoge plant met eivormige tot driehoekige bladeren tot 20 cm lang. De bloemen van Salvia zijn meestal buisvormig met twee lippen, de onderste groter dan de bovenste, en vaak geurend. 'Oceana Blue' heeft niet te evenaren felblauwe bloemen van 5cm lang en samen vormen ze een grote, open pluim. Bloeit van juni tot oktober en bij het snoeien van de uitgebloeide bloeistelen maakt hij eindeloos weer nieuwe bloemknoppen. 

Deze salvia houdt van een beschaduwde plaats in normale tot vochtige grond. Wekelijks een beetje vloeibare voeding maakt van deze salie een echte topper. Kan ook gebruikt worden als snijbloem en trekt vlinders en bijen aan. Deze variëteit is matig winterhard tot -8° maar wordt meestal als 1-jarige in potten gekweekt.

Zoekt u naar Salvia patens oceana blue? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Blauwe salie is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.