fbpx
  • zomerbloeiers-tuinplanten.jpg

hangpetunia Surfinia® (Petunia x atkinsiana Surfinia® Purple (Sunpurple)

hangpetunia Surfinia® (Petunia-x-atkinsiana-Surfinia®-Purple-(Sunpurple)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: hangende groeiwijze
Bloemkleur: purper
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september
Streklengte: 80-100 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Winterhard: nee

Onze uit stek gekweekte Surfinia® Purple is dankzij zijn uitbundige bloei een populaire zomerbloeier. Hij produceert grote enkelvoudige prachtige bloemen in het purper. De Surfinia® Purple voelt zich thuis in bloembakken en in hangingbaskets op zonnige of halfbeschaduwde plaatsen. Mits een goede verzorging kan deze extreem sterke zomerbloeier bloeien van mei tot eind oktober. Onze hangpetunia's worden op onze kwekerij aangeboden in verschillende kleuren. Wist je dat er variëteiten Petunia zijn die zelfs een aangename geur verspreiden?

In tegenstelling tot wat je vaak leest zijn Petunia's zijn geen echte nectar-planten. Enkel als alle andere bloemen in de omgeving weinig nectar produceren kan je wel eens een bij of hommel een felgekleurde bloem zien bezoeken. Het zijn vooral de nachtvlinders die de petuniabloemen komen bestuiven. 

Probeer een Surfinia® uit op een zonnig plaats in uw bloembakken op je terras of in de volle grond. In de volle grond volstaan een drietal planten voor een volledige vierkante meter. De planten kunnen beter aan water dan in gewone bloembakken en zullen nooit zo snel uitdrogen. Deze hangpetunia heeft veel water nodig, en tijdens de warme dagen in de zomer is dagelijks gieten een must! Laat de potkluit nooit uitdrogen. Overdrijf echter niet met gieten anders is er kans op rotvorming aan de wortels. Een goede drainage in de pot of bloembak kan veel helpen. Hangpetunia's zijn snelle groeiers en hebben dus veel meststof nodig. Zoveel zelfs dat het aangeraden is om bij elke gietbeurt een kleine dosis vloeibare meststof toe te dienen. Meststof toedienen in de vorm van pillen kan ook een oplossing zijn voor personen die al eens vergeten hun bloembakken te bemesten.

Tip: Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen, voordat ze op de grond vallen en knijp onder de uitgebloeide bloem een klein stukje stengel weg waarin piepkleine zaaddoosje verscholen zit. Dit zal je plant veel extra kracht geven. 

De concurrent van deze purperen hangende petunia is de Calibrachoa. Deze zomerbloeiers hebben veel kleinere petunia-achtige bloemen, en hebben als voordeel dat uitgebloeide bloemen aan de plant verschrompelen, en niet op de grond vallen zoals dit bij de grote hangpetunia's wel het geval is.

Zoekt u mooie hangpetunia's? Voor meer informatie over onze Surfinia®'s bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Purperen hangpetunia's zijn verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden of beworteling van de stekken.