fbpx
  • zomerbloeiers-tuinplanten.jpg

grote leeuwenbek (Antirrhinum majus Antirinca® Yellow)

grote leeuwenbek (Antirrhinum-majus-Antirinca®-Yellow)
Photo courtesy of: Volmary GmbH www.volmary.com
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: leeuwemuil, konijntjes
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: rechtopgroeiend
Bloemkleur: geel
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september
Standplaats: zon
Vochtigheid: normaal
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: nee

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Antirrhinum majus Antirinca® Yellow produceert vanaf de vroege zomer tot de laat in de herfst, rechtopstaande trossen tot 30cm van geurende, trechtervormige bloemen. Ze bereiken een hoogte van 30 cm.

De grote leeuwenbek wordt soms wel eens een vaste plant genoemd, omdat Antirrhinum majus Antirinca® Yellow wat vorst verdraagt. Hij staat het best in volle zon of halfschaduw. Terwijl de stengels groeien, produceren ze kegels van knoppen die van onder naar boven openen.

Hommels zijn sterk genoeg om de bloemen binnen te dringen waardoor ze de weg vrijmaken voor bijen. Als ze uitgebloeid zijn, knijp je ze af om de bloei aan te moedigen.

Antirrhinum-soorten groeien het best in een vruchtbare, vochtige, humusrijke grond op een zonnige positie. Sommige soorten zijn redelijk droogtetolerant maar hebben toch vocht nodig als ze goed willen bloeien. Grote leeuwenbek staat goed in perken, potten en bloembakken.

Zoekt u Antirrhinum majus Antirinca® Yellow? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Grote gele leeuwenbekjes zijn verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.