fbpx
  • zomerbloeiers-tuinplanten.jpg

geranium (Pelargonium zonale Classic Dolce Vita)

geranium (Pelargonium-zonale-Classic-Dolce-Vita)
Photo courtesy of: Syngenta Flowers
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Groeiwijze in bloembakken: rechtopgroeiend
Bloemkleur: roze, creme
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
Standplaats: half schaduw, zon
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: nee, binnenshuis of in de veranda overwinteren

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Pelargonium Zonale-types zijn meestal rond tot niervormig van blad met vaak een ringvormige (soms wat roodachtige) bladtekening en wat kleinere bloemen dan de Franse geraniums. In tegenstelling tot de Franse geranium geven sommige soorten zijn geur af via de bladeren daar waar de Franse versie dit meer via de bloem doet. Pelargonium zonale Classic Dolce Vita heeft lichtroze gekleurde bloemen. De lichtroze bloemen zijn symmetrisch in één vlak in het midden en ze bloeien meestal in de zomermaanden van mei tot de herfst. Rond deze bloemen gonst het van de bijen maar ook hommels en vlinders worden aangetrokken.

Geraniums en pelargoniums worden vaak met elkaar verward en het is waar dat ze tot dezelfde plantenfamilie horen. Dit is geen recent fenomeen. Het gebeurt al eeuwen in de tuinbouw, sinds de eerste plantenjagers planten van over de hele wereld plantensoorten terug naar Europa meenamen. Maar, zoals in de meeste gezinnen, Hoewel ze overeenkomsten vertonen, verschillen ze ook op veel manieren. De bloemen van geranium en pelargonium zijn niet hetzelfde. Geraniumbloemen hebben vijf vergelijkbare bloemblaadjes. Pelargoniumbloemen hebben twee bovenste bloembladen die verschillen van de drie onderste bloembladen. De pelargoniumplant is niet winterhard en moet in huis overwinterd worden terwijl de geranium een winterharde vaste plant is. Om het niet te moeilijk te maken blijven ook wij de naam geranium (zonder hoofdletter) gebruiken in deze catalogus. Onze winterharde Geranium's (met hoofdletter) kan u terug vinden in de categorie vaste planten.

Zoekt u naar Pelargonium zonale Pelargonium zonale Classic Dolce Vita? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Geranium zonale lichtrose is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.