fbpx
  • zomerbloeiers-tuinplanten.jpg

geranium (Pelargonium interspecific Cascade® Snow)

geranium (Pelargonium-interspecific-Cascade®-Snow)
Photo courtesy of: Syngenta Flowers
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Groeiwijze in bloembakken: hangende groeiwijze
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: mei, juni, juli, september, oktober, november
Streklengte: 60-80 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: nee, binnenshuis of in de veranda overwinteren

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Een hangend Pelargonium-ras met zelfreinigende eigenschappen, hoe gemakkelijk is dat niet! Pelargonium interspecific Cascade® Snow, ook wel bekend als enkele hanggeranium, is een zomerbloeier met ietwat broze stengels. Deze Pelargonium interspecific Cascade® Snow hanggeranium bloeit van mei t/m oktober met witte bloemen en hangt bij voorkeur in de zon of halfschaduw. Tegen de muur in een bloembak, of op het balkon misstaat een hanggeranium nooit. Bijen, hommels en vlinders vertoeven graag op deze bloemen.

Pelargonium interspecific Cascade® Snow groeien als eenjarige planten in volle grond of in bloembakken of hangende manden. Geef tijdens het groeiseizoen regelmatig meststof mee met het water. Best in de volle zon, maar waardeert wat lichte schaduw in de hitte van de dag. De beste bloei vindt plaats wanneer de nachten koel zijn. Zo vlug mogelijk de uitgebloeide bloemen en stengels verwijderen. Knijp te lange stengels om zwakke slappe stengels te voorkomen en bossigheid te bevorderen.

Pelargoniums en geraniums worden vaak met elkaar verward en het is waar dat ze tot dezelfde plantenfamilie horen. Dit is geen recent fenomeen. Het gebeurt al eeuwen in de tuinbouw, sinds de eerste plantenjagers planten van over de hele wereld plantensoorten terug naar Europa meenamen. Maar, zoals in de meeste gezinnen, Hoewel ze overeenkomsten vertonen, verschillen ze ook op veel manieren. De bloemen van geranium en pelargonium zijn niet hetzelfde. Geraniumbloemen hebben vijf vergelijkbare bloemblaadjes. Pelargoniumbloemen hebben twee bovenste bloembladen die verschillen van de drie onderste bloembladen. De pelargoniumplant is niet winterhard en moet in huis overwinterd worden terwijl de Geranium een winterharde vaste plant is. Om het niet te moeilijk te maken blijven ook wij de naam geranium (zonder hoofdletter) gebruiken in deze catalogus. Onze winterharde Geranium's (met hoofdletter) kan u terug vinden in de categorie vaste planten.

Zoekt u naar Pelargonium interspecific Cascade® Snow? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Geranium is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.