fbpx
  • zomerbloeiers-tuinplanten.jpg

cosmea Mexicaanse aster (Cosmos bipinnatus Symphony White)

cosmea - Mexicaanse aster (Cosmos-bipinnatus-Symphony-White)
Photo courtesy of: Florensis
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Groeiwijze in bloembakken: rechtopgroeiend
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: juni, juli, augustus, september, oktober
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: nee

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Cosmea wordt ook wel Mexicaanse aster genoemd. Deze madelief-achtige kosmosbloemen zijn gemakkelijk te kweken als veelzijdige eenjarigen die de ganse zomer kunnen bloeien. De witte bloemen van de Symphony type Cosmos bereiken een hoogte tot maximum 75 cm waardoor ze ook perfect in grote bloempotten te kweken zijn. De bloemen van deze cosmos trekken een verscheidenheid aan bijen, vlinders en libellen aan. Cosmos bipinnatus Symphony White is een compacte kosmos met massa's zuiver witte, enkele, schotelvormige bloemen, in contrast met heldergroen, gevederde bladeren. Het is een uitstekende en rijk bloeiende zomerbloeier voor gebruik in de border en bloempotten op je terras.

Voor het beste resultaat plant je deze witte Cosmos bipinnatus in vochtige maar goed doorlatende grond, in de volle zon. Snoeien van uitgebloeide bloemen om herbloei te stimuleren wordt aangeraden. De bloemen van de Cosmos trekken bijen, hommels, vlinders en libellen aan.

Zoekt u naar Cosmos bipinnatus Symphony white? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Cosmea is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.