fbpx
  • zomerbloeiers-tuinplanten.jpg

bonte hondsdraf (Glechoma hederacea Variegata)

bonte hondsdraf (Glechoma-hederacea-Variegata)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: hangende groeiwijze
Bloemkleur: blauw
Streklengte: 80-100 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw, zon
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Winterhard: goed winterhard

Glechoma hederacea Variegata wordt ook wel eens Nepeta glechoma Variegata' genoemd. Het is een laagblijvende, zich verspreidende, groenblijvende of semi-groenblijvende vaste plant met strekkende of hangende stengels tot wel 100 cm lang met geschulpte, hart- tot niervormige, lichtgroene bladeren, zwaar gemarmerd met wit. Een geurende bodembedekker die vanaf het tweede jaar na aanplant bloeit in de zomer met vrij onopvallende blauwe bloemetjes. Ideaal als bodembedekker maar vooral ook als combinatieplantje in bloembakken waar hij speels over de rand naar beneden hangt. Overal waar de dunne ranken de bodem raken zullen deze spoedig wortel vormen op de bladknopen. Bijen en hommels zijn dol op de kleine blauwe bloempjes. 

Wordt ook wel hondsdraf genoemd en zou werken bij jeuk en wonden. De plant is winterhard en prefereert een plaatsje in de schaduw tot halfschaduw. Als de planten in de volle zon staan durven ze wel eens rood te verkleuren om zich tegen de brandende zon te beschermen. Omdat ze goed winterhard zijn kun je ze planten in potten, bloembakken en hangmanden om zo gedurende de wintermaanden mooi groen in de tuin te hebben. Een groepje Glechoma hederacea Variegata in bloei staat altijd goed.

Zoekt u naar Glechoma Hederacea Variegata? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Bonte Hondsdraf is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.