fbpx
  • zomerbloeiers-tuinplanten.jpg

bacopa 3 in 1 (Sutera diffusus Scopia® MixMasters® Venus)

bacopa 3-in-1 (Sutera-diffusus-Scopia®-MixMasters®-Venus)
Photo courtesy of: Florensis
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
TOPPER!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Groeiwijze in bloembakken: hangende groeiwijze
Bloemkleur: blauw, roze, wit
Trio Mix - Drie kleuren in één pot!: Dit unieke concept, bestaat uit verschillende soorten, variëteiten of kleuren in één pot gekweekt! De telkens 3 uitgekozen zijn geselecteerd op een gelijke bloei- en plantbouw zodat ze rijk en uniform groeien én bloeien!
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Streklengte: 60-80 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: nee

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Bacopa Baristo® Scopia® Mixmaster Venus produceert een mix van engelachtige witte, lavendelblauwe en roze bloemen samen, temidden van het felgroene varenachtige gebladerte dat prachtig over perken, potten en bloembakken loopt. Bacopa Scopia® heeft een halfhangende groeiwijze en zal veel kleine bloemen produceren voor uw lente-, zomer- en herfstbedden en containers. Deze schoonheden worden maximum 60 tot 80cm lang en verspreiden zich weelderig, dus probeer ze niet te overbevolken! Bacopa geeft de voorkeur aan het koele lente- en herfstweer, maar deze engelachtige eenjarige bloeit ook de hele zomer.

Verwijder, indien gewenst, regelmatig verwelkte bloemen om de bloei nog meer te stimuleren. Echter, als dit niet gebeurt zal het nog steeds rijkelijk bloeien. Voor de bacopa baristo geteeld in potten en bloembakken, regelmatig water geven zodra de grond is opgedroogd. Vermijd het water dat in de schotels blijft staan want de wortels verafschuwen overtollig vocht.

Zoekt u naar Sutera diffusus Scopia® Mixmasters venus? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Bacopa is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken..