fbpx
  • zomerbloeiers-tuinplanten.jpg

bacopa (Sutera diffusus Bacopa Baristo® Blue)

bacopa (Sutera-diffusus-Bacopa-Baristo®-Blue)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: hangende groeiwijze
Bloemkleur: purper
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Streklengte: 60-80 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Bacopa Baristo® Blue produceert engelachtige blauwe bloemen te midden van het felgroene varenachtige gebladerte dat prachtig over perken, potten en bloembakken loopt. Bacopa is uitzonderlijk mooi in hangmanden!Bacopa heeft een hangende groeiwijze en zal veel kleine bloemen produceren voor uw lente-, zomer- en herfstbedden en containers. Deze schoonheden wordenmaximum 60 tot 80cm en verspreiden zich weelderig, dus probeer ze niet te overbevolken! Bacopa geeft de voorkeur aan het koele lente- en herfstweer, maar deze engelachtige eenjarige bloeit ook de hele zomer.

Verwijder, indien gewenst, regelmatig verwelkte bloemen om de bloei nog meer te stimuleren. Echter, als dit niet gebeurt zal het nog steeds rijkelijk bloeien. Voor bacopa baristo blue geteeld in potten en bloembakken, regelmatig water geven zodra de grond is opgedroogd. Vermijd het water dat in de schotels blijft staan want de wortels verafschuwen overtollig vocht.

Zoekt u naar Sutera diffusus Bacopa Baristo® Blue? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Deze bacopa is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.