fbpx
  • zomerbloeiers-tuinplanten.jpg

australisch madeliefje (Brachyscome x multifida Delight Magenta)

australisch madeliefje (Brachyscome-x-multifida-Delight-Magenta)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: bossige groeiwijze
Bloemkleur: roze
Bloeimaand: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Dit Australisch madeliefje heeft een rechtopstaande, matte groeiwijze die tot 45 cm hoog wordt. Het gebladerte is fijn en diep verdeeld. De bloemknoppen verschijnen boven het gebladerte op 40 cm lange steeltjes. De straalbloemen zijn roze met een geel hartje binnenin en hebben een doorsnee van 7 tot 10 mm. Ze bloeien de ganse zomer lang zonder ophouden. Er zijn weinig mooiere dingen voor een kleinschalig, levend tafelcentrum dan een pot met madeliefjes, en hiermee heb je ook een briljant, juichende kleur.

Brachyscome x multifida Delight Magenta is zeer populair in hangmanden en in bloembakken. Ze verdragen droge omstandigheden, maar profiteren van extra water. Planten zijn het best gediend met een plaatsje in volle zon, hoewel gedeeltelijke schaduw ook wordt getolereerd. Knip terug wanneer de bloei begint af te nemen om een ​​extra blos te stimuleren en de aanplant vorm te geven.

Zoekt u naar Brachyscome x multifida Delight Magenta? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Australisch madeliefje is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.