fbpx
  • zomerbloeiers-tuinplanten.jpg

anjer (Dianthus Diantica® Dark Purple)

anjer (Dianthus Diantica® Dark Purple)
Photo courtesy of: Selecta Klemm GmbH & CO, KG
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
WINTERHARD!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Groeiwijze in bloembakken: bossige groeiwijze
Bloemkleur: purper, roze
Bloeimaand: april, mei, juni, juli, augustus
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: goed winterhard

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Dianthus Diantica® Dark Purple is een compacte, polvormende, groenblijvende vaste plant met afgeplatte, smal lansvormige, grijsgroene bladeren en in de zomer stijve stelen met sterk geurende, dubbele, donkerpaarse bloemen met getande, roze bloembladranden. De anjer dianthus straalt een zoete en exotische geur uit, die tuinen en balkons een unieke flair biedt. De mening dat dit een bloem voor schoonmoeders is, is ongeldig omdat er talloze mooie en krachtige kleuren zijn die elke tuin en elk balkon een weergaloze frisheid geven.

Geïmplanteerd in de tuin verwennen anjers onze zintuigen. Hun kleurrijke bloesems op stelen tot 20 cm geven elke tuin van april tot augustus een zomerse sfeer. Een waar festijn voor bijen, hommels en vlinders. Bovendien zijn ze meerjarig en hebben niet veel zorg nodig. Tot op vandaag heeft de anjer een meer symbolische betekenis dan de meeste andere planten. Wit symboliseert vriendschap en loyaliteit, rode anjers betekenen erotiek en roze zijn liefde. De anjer Dianthus Diantica® Dark Purple houdt van zonnige, tegen de wind beschermde locatie, waardoor hij zich goed kan ontwikkelen. Dit geldt zowel voor groei als voor kleurintensiteit en geurontwikkeling. Als u een halfschaduwplaats kiest, wordt de anjer minder weelderig.

Zoekt u naar Dianthus Diantica® Dark Purple? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem.  Deze anjer is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.