klaproos anemoon (Anemone coronaria Animo F1 White Colours)

klaproos anemoon (Anemone-coronaria-Animo-F1-White-Colours)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: anemone, papaveranemone, kroonanemone
Plantenfamilie: Ranunculaceae - ranonkelfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Israël, Syrië, Libanon, Middellandse Zeegebied
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: snijbloem, borderplant, terrasplant, kuipplant, rotstuin, opvallende bloem, zomerbloembakken
OPGELET! beschikbaarheid: dit is een typische lentebloeier. Deze planten planten zijn beschikbaar bij het krieken van de lente bij aanvang van onze seizoensverkoop (half maart, begin april)
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: maart, april, mei, juni
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: zon
Vochtigheid: vochtig, droog tijdens de winter
Onderhoud: niet laten uitdrogen tijdens de bloei maar zorg wel voor een goede afwatering, de beste en langste bloei wordt bekomen door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten
Groenblijvend: nee
Winterhard: matig tot -5°C, dus best wat beschermen met droge bladeren, zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken kunnen ze goed tegen wat vorst maar de combinatie koud en nat kan schadelijk zijn. Plant ze daarom steeds op een niet te natte plek zodat ze in de grond kunnen overwinteren.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Anemone coronaria Animo F1 Double White Colours. De indrukwekkende grote, komvormige, dubbele open bloemen van deze anemoon sieren vele balkons, terassen en borders. De bloemen lijken veel op de bloemen van onze inheemse Papavers. De grote op bloemen in de kleuren roze, rood, blauw, pastelblauw en wit staan ​​op robuuste, ongeveer 25 cm hoge stelen. Met hun heldere kleuren zijn het prachtige trendy voorjaarsbloemen waar je niet naast kan kijken. Honingbijen houden van deze plant.

Anemoonbloemen hebben tere, eenvoudige, madeliefachtige vorm en gelobd gebladerte. Sommige anemoonvariëteiten zoals deze Anemone coronaria Animo F1 White Colours hebben dubbele bloemen.

Deze lentebloeier gaat in de zomer in rust. Rooi de knolletjes echter niet. Bovengronds bewaren lukt niet altijd. Heb je deze Anemone in potten staan dan kun je na de bloei de volledige inhoud van uw pot een vast plaatsje geven in de border. Laat de Anemone daar rustig tot slaapstand komen. De kleine knolletjes zullen in de zomer verschrompelen tot ze op een klein hard stukje hout lijken. In het nieuwe voorjaar en na voldoende regenbuien zwellen de knolletjes opnieuw en zullen ze nog rijker bloeien dan het jaar voordien.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de klaproos anemoon ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Anemone coronaria Animo F1 White Colours bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de klaproos anemoon in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Anemone coronaria Animo F1 White Colours kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.