bacopa (Sutera diffusus Bacopa Baristo® Midi White)

bacopa (Sutera-diffusus-Bacopa-Baristo®-Midi-White)
Photo courtesy of: Volmary GmbH www.volmary.com
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: hangende groeiwijze
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Streklengte: 40-60 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: nee
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Bacopa Baristo® Midi White produceert engelachtige witte bloemen te midden van het felgroene varenachtige gebladerte dat prachtig over perken, potten en bloembakken loopt. Bacopa Baristo® Midi White heeft een halfhangende groeiwijze en zal veel kleine bloemen produceren voor uw lente-, zomer- en herfstbedden en containers. Deze schoonheden worden maximum 60 tot 80cm lang en verspreiden zich weelderig, dus probeer ze niet te overbevolken! Bacopa geeft de voorkeur aan het koele lente- en herfstweer, maar deze engelachtige eenjarige bloeit ook de hele zomer.

Verwijder, indien gewenst, regelmatig verwelkte bloemen om de bloei nog meer te stimuleren. Echter, als dit niet gebeurt zal het nog steeds rijkelijk bloeien. Voor bacopa geteeld in potten en bloembakken, regelmatig water geven zodra de grond is opgedroogd. Vermijd het water dat in de schotels blijft staan want de wortels verafschuwen overtollig vocht.

Zoekt u naar Bacopa Baristo® Midi White? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Bacopa is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.