fbpx
  • plant-poot-aardappelen.jpg

plant poot anjuin (Uien Stuttgarter Riesen per 500 gram)

plant poot anjuin (Uien-Stuttgarter-Riesen-per-500-gram)
Photo courtesy of: Baltus bloembollen
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit niet vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Bestellen (ter plekke) woensdag ten laatste = afhalen vanaf vrijdag (in de meeste gevallen)
Prijs: Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze winkel.
Plantafstand: min.10 max. 20 cm
Plantdiepte: juist onder de grond, m.a.w. het topje net boven de grond
Verschil tussen uien en sjalotten: de ui is een grote bol met een scherpere smaak dan de sjalot. Sjalotten smaken zoeter. De ui is ronder dan de smaller en langwerpiger sjalot. De ui groeit uit tot één grote bol. Sjalotten vormen een kluster van bolletjes zoals knoflook. Gekarameliseerd door verhitting krijgen sjalotten een zoete smaak. Zowel sjalotten als uien kun je verschillende maanden bewaren op een droge, koele en donkere plaats.
Planttijd pootgoed: februari, maart, april, of voor winterteelt, planten vanaf half augustus de hele winter door
Oogsttijd: augustus
Gebruik in de keuken: koken, bakken, frituren, stoven, braiseren (smoren), confijten, fruiten (open pan)

Op zoek naar plant poot anjuin ? Voor meer informatie over plant en pootgoed in verpakking zoals de Uien Stuttgarter Riesen per 500 gram bent u van harte welkom in ons tuinplantenkwekerij te Zwevegem. Uien Stuttgarter Riesen per 500 gram is in het voorjaar te koop rechtstreeks vanuit onze plantenkwekerij naargelang de plantperiode van onze pootaardappelen, pootuien of ander pootgoed en zolang onze voorraad strekt. Lees voorafgaand aan het planten alle informatie op de achterkant van de verpakking hoe u de plant poot anjuin dient te planten.