ranonkel (Ranunculus asiaticus Vortex F1 Hot Pink)

ranonkel (Ranunculus-asiaticus-Vortex-F1-Hot-Pink)
Photo courtesy of: Florensis
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: rechtopgroeiend
Bloemkleur: roze
Bloeimaand: maart, april
Hoogte: 10-20 cm
Standplaats: zon
Vochtigheid: normaal
Groenblijvend: nee
Winterhard: matig tot -5°C, dus best wat beschermen met droge bladeren, bij voorkeur rooien en overwinteren als knolgewas
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Ranunculus ook wel ranonkel of Perzische boterbloemen genoemd zijn hét symbool van charme. Een werveling van roze bloemblaadjes, onze nieuwe ranonkel serie Vortex doet denken aan een oneindig groeiende natuurkracht die iedereen omver blaast. Deze totaal nieuwe serie is bijzonder koudebestendig en produceert onweerstaanbare elegante bloemen in levendige felle bloemkleuren. De papierachtig grote dikke roze bloemknoppen lijken op mini-roosjes. De Hot Pink Ranuculus is een must-have voor elke tuin of terras waar je bovendien lang kunt van genieten.

De Ranunculus asiaticus Vortex F1 Hot Pink kun je ook binnenshuis houden. Ze voelen zich prima in een koele kamer in het zonlicht tot maximaal 15 graden. Ze zijn onderhoudsarm. Regelmatig wat water met wat voeding geven en de uitgebloeide bloemen uit knippen om de bloei te stimuleren.

Als je eens iets anders dan de gebruikelijke voorjaarsbloemen, maak dan ruimte voor onze nieuwe ranunculus Vortex!

Zijn ze nu winterhard? Dit knolgewas gaat in de zomer in rust. Je kan de knolletje rooien of laten zitten. Bovengronds bewaren lukt niet altijd goed. Heb je ranonkels in potten staan dan kun je na de bloei de volledige inhoud van uw pot een vast plaatsje geven in de border. Laat de ranonkel daar rustig tot slaapstand komen. De kleine knolletjes zullen in de zomer verschrompelen tot ze op een klein hard stukje hout lijken. In het nieuwe voorjaar mits geen té strenge winter en na voldoende regenbuien zwellen de knolletjes opnieuw en zullen ze nog rijker bloeien dan het jaar voordien.

Op zoek naar leuke lentebloeiers voor in bloembakken? Voor meer informatie over de roze Perzische boterbloem Ranunculus Vortex F1 Hot Pink bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Onze ranonkels in verschillende kleuren verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden of het kiemen van de zaden.