asbloem Senetti (Senecio cruentus Royalty Mix)

asbloem Senetti (Senecio-cruentus-Royalty-Mix)
Photo courtesy of: Florensis
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: rechtopgroeiend
Bloemkleur: mix
Bloeimaand: maart, april, mei
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Groenblijvend: nee
Winterhard: nee
Plantdichtheid per m² in volle grond: 4
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Deze knappe lentebloeier ook wel Senetti genoemd is inheems op de Canarische eilanden en Zuid-Afrika. Senecio cruentus Royalty Mix hebben veel madeliefachtige, donsachtige bloemen die de bovenkant van de plant bedekken en die in de kleuren donkerroze, rood, paars, blauw en wit kunnen voorkomen. Zijn naam heeft de asbloem zeker niet te danken aan een grijze kleur bloemen, maar aan de onderkant van zijn blaadjes, die viltachtig grijs zijn.

Ze verlangt een koele lichte standplaats uit de zon en een normaal vochtige grond. Senecio cruentus haat wisselende temperaturen. De Cineraria-bloeit duurt tussen de vier en zes weken zonder stoppen en uitgebloeide bloemetjes kun je gewoon wegplukken. Je kan de plant ook binnenshuis houden liefst op een koele plek met heel veel licht. De plant is niet winterhard maar verdraagt wel heel veel koelte tot zelfs enkele graden onder nul. De Senetti is een ideale lentebloeier voor bloembakken, potten, terrasbakken en in de tuin.

Op zoek naar leuke lentebloeiers voor in bloembakken? Voor meer informatie over de Senecio cruentus Royalty Mix ofwel asbloem bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Onze ranonkels in verschillende kleuren verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden of het kiemen van de zaden